Gastrointestinal Practice Questions

1. Which of the following is not a specific element of duodenal ulcers?

A. Primarily affects males
B. Occasional malignancy
C. Can lead to weight gain
D. Affects people over 65

2. Which of the following is not a specific element of Hepatitis C?

A. Vaccine available
B. May be transmitted with sexual contact
C. Inflammation of the liver
D. Lifetime carrier

3. Which of the following Vitamins is not stored in the Liver?

A. Vitamin A
B. Vitamin B
C. Vitamin C
D. Vitamin D

4. Which of the following microorganisms has been linked to Parotitis?

A. Staphylococcus aureus
B. Schistosoma
C. Wucheria bancrofti
D. Trypanosoma cruzi

5. What type of cell releases somatostatin?

A. b cells
B. a cells
C. plasma cells
D. D cells

6. What type of cell releases glucagon?

A. b cells
B. a cells
C. plasma cells
D. D cells

7. What type of cell releases insulin?

A. b cells
B. a cells
C. plasma cells
D. D cells

8. Which of the following arteries supplies blood primarily to the Midgut?

A. IMA
B. Celiac
C. SMA
D. Axillary

9. Another name for the Myenteric plexus is the ________.

A. Submucosal plexus
B. Branchial plexus
C. Auerbach's plexus
D. Lumbar plexus

10. Which of the following enzyme breaks down starches to maltose.

A. Amylase
B. Lipase
C. Trypsinogen
D. Pepsin

Answer Key
1. D
2. A
3. C
4. A
5. D
6. B
7. A
8. C
9. C
10. A

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.