Lymphatic System Practice Questions

1. Which of the following is not directly associated with the lymphatic pathway?

A. Lymphatic trunk
B. Collecting duct
C. Subclavian vein
D. Carotid arteries

2. The thymus is responsible for secreting _____ from epithelial cells.

A. Thymosin
B. Growth hormone
C. Macrophages
D. Plasma cells

3. Which of the following types of immunoglobulins is the most responsible for promoting allergic reactions?

A. IgA
B. IgM
C. IgD
D. IgE

4. Which of the following types of immunoglobulins is located on the surface of most B-lymphocytes?

A. IgA
B. IgM
C. IgD
D. IgE

5. Which of the following types of immunoglobulins does not cross the barrier between mother and infant in the womb?

A. IgA
B. IgM
C. IgD
D. IgE

6. Which of the following is not an autoimmune disease?

A. Graves disease
B. Myasthenia gravis
C. Insulin-dependent diabetes mellitus
D. Alzheimer's disease

7. T-cell activation requires a/an _______ cell.

A. Activation
B. Accessory
C. Plasma
D. Helper

8. The thymus is located with the _______.

A. Mediastinum
B. Peristinum
C. Epistinum
D. Endostinum

9. Which of the following statements is false regarding the spleen?

A. Divided up into lobules
B. Similar to a large lymph node
C. Contains macrophages
D. Limited blood within the lobules

10. Which of the following is not considered a central location of lymph nodes?

A. Cervical
B. Axillary
C. Inguinal
D. Tibial

11. Lymphocytes that reach the thymus become _____.

A. T-cells
B. B-cells
C. Plasma cells
D. Beta cells

12. Lymphocytes that do not reach the thymus become _____.

A. T-cells
B. B-cells
C. Plasma cells
D. Beta cells

13. Which of the following types of immunoglobulins binds complement?

A. IgA
B. IgD
C. IgE
D. IgG

14. Which of the following is a key component of cytotoxic T cells?

A. CD2
B. CD4
C. CD8
D. CD10

15. Which of the following is not a primary target group of T cells?

A. Viruses
B. Toxins
C. Fungi
D. TB

Answer Key
1. D
2. A
3. D
4. C
5. A
6. D
7. B
8. A
9. D
10. D
11. A
12. B
13. D
14. C
15. B

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.