Nutrition Practice Questions

1. Which of the following is not considered a fat soluble vitamin?

A. Vitamin A
B. Vitamin B
C. Vitamin K
D. Vitamin E

2. Which of the following is not considered a water soluble vitamin?

A. Vitamin B
B. Vitamin C
C. Vitamin D
D. Vitamin B12

3. Which of the following is caused by a B5 deficiency?

A. Ectopic pregnancy
B. Nausea
C. Dermatitis
D. Fever

4. Which of the following is caused by a B6 deficiency?

A. Excessive irritability
B. Nonproductive cough
C. Dry mouth
D. Depression

5. Which of the following is caused by a B12 deficiency?

A. Glossitis
B. Fever
C. Hypertension
D. Edema

6. Which of the following is caused by a Vitamin C deficiency?

A. Fever
B. Anemia
C. Headaches
D. Nausea

7. Which of the following is caused by a Vitamin K deficiency?

A. Bruising
B. Optic Nerve degeneration
C. Anemia
D. Hemorrhage (infants)

8. Another name for Vitamin B1 is ____ .

A. Thiamine
B. Riboflavin
C. Pyridoxine
D. Cobalamin

9. Which of the following foods is not high in potassium?

A. Oranges
B. Bananas
C. Tomatoes
D. Turnips

10. Which of the following vitamins will be the most common in: oils from cereal seeds, salad oils, margarine and shortenings?

A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin E
D. Vitamin K

11. Which of the following vitamins will be the most common in: leafy green vegetables, egg yolk and soy oil?

A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin E
D. Vitamin K

12. Which of the following vitamins will be the most common in: fish liver oils, milk, and egg yolk?

A. Vitamin A
B. Vitamin D
C. Vitamin E
D. Vitamin K

13. Another name for Vitamin B12 is ____ .

A. Pantothenic Acid
B. Cyanocobalamin
C. Niacin
D. Riboflavin

14. Which of the following does not contain a high concentration of Niacin?

A. Yeast
B. Meat
C. Liver
D. Corn

15. Which of the following does not contain a high concentration of Vitamin A?

A. Strawberries
B. Oranges
C. Green Vegetables
D. Yellow Vegetables

Answer Key
1. B
2. C
3. C
4. A
5. A
6. B
7. D
8. A
9. D
10. C
11. D
12. B
13. B
14. D
15. C

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.