Test Prep Review - Your Source for Free Online Practice Tests

Free Practice Tests

General Science Practice Questions

Share

1. The movement of food through the intestines is known as:

A. Peristalsis
B. Ileum translation
C. Microvilli propulsion
D. Flexure propulsion

2. The enzyme maltase does the following:

A. Breaks down lactose to glucose
B. Turns glucose into maltose
C. Breaks down maltose to glucose
D. Turns glucose into lactose

3. High levels of bilirubin in the blood stream can result in:

A. Uric acid overexposure
B. Jaundice
C. Bile salt production
D. Hepatic mutation

4. The symbol B on the periodic table stands for:

A. Beryllium
B. Boron
C. Barium
D. Berkelium

5. The symbol Mn on the periodic table stands for:

A. Magnesium
B. Molybdenum
C. Manganese
D. Margon

6. The symbol Ca on the periodic table stands for:

A. Calcium
B. Carbon
C. Cobalt
D. Chlorine

7. The symbol Br on the periodic table stands for:

A. Beryllium
B. Boron
C. Barium
D. Bromine

8. Vinegar is also known as:

A. Acetic acid
B. Acetone acid
C. Sulfuric acid
D. Ascorbic acid

9. A Lewis acid is a/an ____ pair acceptor.

A. Neutron
B. Proton
C. Electron
D. Ion

10. _____ reactions produce heat.

A. Endothermic
B. Exothermic
C. Hydrogen
D. Buffered

11. Which of the following match the definition: The pressure (P) is inversely proportional to the volume (V) of a gas.

A. Archimedes' principle
B. Charles' law
C. Boyle's law
D. Anderson's principle

12. The combination of sodium and chlorine to form NaCL is considered a/an ___ bond.

A. Ionic
B. Covalent
C. Hydrogen
D. Metallic

13. Outer shell electrons are known as ______ electrons.

A. Hybrid
B. Valence
C. Vector
D. Transitional

14. Forces can be indicated on graph paper by the use of _____.

A. Empirical rules
B. Interaction coefficients
C. Variables
D. Vectors

15. P1V1 = P2V2 represents:

A. Archimedes' principle
B. Charles' law
C. Boyle's law
D. Anderson's principle

16. Which of the following is not considered a primary color of light?

A. Green
B. Blue
C. Red
D. Yellow

17. The unit of charge is called the _____.

A. Newton
B. Coulomb
C. Joule
D. Watt

18. A/An ______ is a device specifically designed to measure current.

A. Ammeter
B. Cyclotron
C. Resistor
D. Capacitor

19. The two bones found in the area between the knee and ankle in humans are known as:

A. Femur and Tibia
B. Fibula and Tibia
C. Ulna and Tibia
D. Radius and Tibia

20. _____ is the current flow of one coulomb per second.

A. Ampere
B. Joule
C. Watt
D. Kilowatt

Answer Key
1. A
2. C
3. B
4. B
5. C
6. A
7. D
8. A
9. C
10. B
11. C
12. A
13. B
14. D
15. C
16. D
17. B
18. A
19. B
20. A

by
Last Updated: 04/08/2014

Comments:

Educator and Librarian Resources

Educators and Librarians: Click Here for our Recommended Resources

Share

 

© 2014 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.