Drivers ED Practice Test

1.If you are involved in an accident your are responsible to do the following:
A: Identify yourself
B: Required to give name, address, and vehicle license number if requested
C: Notify your insurance company.
D: A & B
E: All of the above

2.If you are not trained in first aid remember the following except:
A: To stop bleeding, place a clean cloth over the wound.
B: Ask a walking injured person to sit or lie down on his back.
C: If a person is bleeding from the lower part of the face or jaw, turn him on his side.
D: With serious injuries, improper movement, may be harmful.
E: Attempt to transport an injured person to the hospital immediately in all cases.

3.Which of the following statements about alcohol is false?
A: Once alcohol enters the blood there is nothing you can do to lessen the effect
B: Alcohol affects you differently at different times.
C: Loss of caution and self-control is often the result of alcohol.
D: Alcohol can blur vision, increase reaction time and create a false feeling of confidence.
E: You cannot hide Drunk Driving.

4.Which of the following statements is false?
A: Marijuana will make the simplest task seem hopelessly confusing.
B: Marijuana will affect your eyesight.
C: Prescription drugs may make you drowsy and affect the control of your car.
D: Never use drugs and alcohol at the same time.
E: None of the above statements are false, all are true.

5.If you are under 21 and test positive for alcohol the following level must be attained to considered a DWI.
A: .01 per cent or more by weight of alcohol in your blood
B: .02 per cent or more by weight of alcohol in your blood
C: .05 per cent or more by weight of alcohol in your blood
D: .10 per cent or more by weight of alcohol in your blood
E: .20 per cent or more by weight of alcohol in your blood

6.If you are 21 or older and test positive for alcohol the following level must be attained to considered a DWI.
A: .01 per cent or more by weight of alcohol in your blood
B: .02 per cent or more by weight of alcohol in your blood
C: .05 per cent or more by weight of alcohol in your blood
D: .10 per cent or more by weight of alcohol in your blood
E: .20 per cent or more by weight of alcohol in your blood

7.Your driving privileges may be suspended for the following except:
A: Conviction of a DWI
B: Failing to answer a traffic law charge
C: Failure to comply with financial responsibility law when required
D: Any felony committed when operating a motor vehicle
E: All of the above may result in a loss of driving privileges

8.Your driving privileges may be suspended for the following except.
A: Failure to stop or passing a school bus unloading or unloading children
B: Manslaughter or negligent homicide from the operation of a motor vehicle
C: Altering information on the license
D: Committing an offense in another state which, if committed in this state would be grounds for suspension or revocation
E: All of the above may result in a loss of driving privileges

9.If you refuse to submit to the test for alcohol your driving privileges will be suspended for ___ days on your first offense.
A: 90 days
B: 180 days
C: 240 days
D: 300 days
E: 545 days

10.Vehicular Homicide is punishable by a fine not less than ____ dollars, nor more than ____.
A: 1,000; 7,000
B: 2,000; 15,000
C: 3,000; 20,000
D: 4,000; 25,000
E: 5,000; 30,000




Answer Key

1.E
2.E
3.D
4.E
5.B
6.A
7.E
8.E
9.B
10.B




Other Driving Practice Tests

Test Prep Review - Main

by

Last Updated: 12/14/2017