Behavioral Science Practice Questions

1. Which of the following is not one of the key steps in the grief process?

A. Denial
B. Anger
C. Bargaining
D. Rejection

2. Which of the following matches the definition: covering up a weakness by stressing a desirable or stronger trait?

A. Compensation
B. Projection
C. Rationalization
D. Dysphoria

3. Which of the following waveforms is most commonly found with light sleepers?

A. Theta
B. Alpha
C. Beta
D. Zeta

4. Which of the following months matches with an infant first having the ability to sit-up independently?

A. 4 months
B. 6 months
C. 8 months
D. 10 months

5. Object permanence for toddlers develops in this age range?

A. 5-10 months
B. 10-14 months
C. 12-24 months
D. 15-24 months

6. Which of the following matches the definition: attributing of our own unwanted trait onto another person?

A. Compensation
B. Projection
C. Rationalization
D. Dysphoria

7. Which of the following matches the definition: the justification of behaviors using reason other than the real reason?

A. Compensation
B. Projection
C. Rationalization
D. Dysphoria

8. Which of the following matches the definition: response to severe emotion stress resulting in involuntary disturbance of physical functions?

A. Conversion disorder
B. Depressive reaction
C. Bipolar disorder
D. Alzheimer's disease

9. Which of the following waveforms is most commonly found when you are awake?

A. Theta
B. Alpha
C. Beta
D. Zeta

10. The REM sleep cycle occur approximately every ____ minutes?

A. 45
B. 60
C. 75
D. 90

11. Which of the following reflexes is not found at birth?

A. Babinski
B. Palmar
C. Moro
D. Flexion

12. Parallel play for toddlers develops in this age range?

A. 5-10 months
B. 10-14 months
C. 12-24 months
D. 24-48 months

13. Which of the following is not a sign of anxiety?

A. Dyspnea
B. Hyperventilation
C. Moist mouth
D. GI symptoms

14. A person who is almost always tired and regularly experiences suddenly falling asleep during the day is suffering from which of the following?

A. Cataplexy
B. Narcolepsy
C. Transitional sleep
D. REM absence

15. Which of the following best describes a person that is unable to tell you were there hand or foot is?

A. Autotopagnosia
B. Cataplexy
C. Ergophobia
D. Anosognosia

16. Which of the following is not a characteristic of a panic disorder?

A. Nausea
B. Excessive perspiration
C. Urination
D. Chest pain

17. Which of the following categories would a 70 year old adult be placed in?

A. Intimacy vs. Isolation
B. Generativitiy vs. Stagnation
C. Integrity vs. Despair
D. Longevity vs. Guilt

18. Which of the following categories would a 60 year old adult be placed in?

A. Intimacy vs. Isolation
B. Generativitiy vs. Stagnation
C. Integrity vs. Despair
D. Longevity vs. Guilt

19. Which of the following categories would a 20 year old adult be placed in?

A. Intimacy vs. Isolation
B. Generativitiy vs. Stagnation
C. Integrity vs. Despair
D. Longevity vs. Guilt

20. Which of the following describes a person using words that have no known meaning?

A. Neologisms
B. Neolithic
C. Verbalism
D. Delusional blocking

Answer Key
1. D
2. A
3. A
4. B
5. A
6. B
7. C
8. A
9. C
10. D
11. D
12. D
13. C
14. B
15. A
16. C
17. C
18. B
19. A
20. A

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.