Gastrointestinal Practice Questions

1. Which of the following is not a specific element of duodenal ulcers?

A. Primarily affects males
B. Occasional malignancy
C. Can lead to weight gain
D. Affects people over 65

2. Which of the following is not a specific element of Hepatitis C?

A. Vaccine available
B. May be transmitted with sexual contact
C. Inflammation of the liver
D. Lifetime carrier

3. Which of the following Vitamins is not stored in the Liver?

A. Vitamin A
B. Vitamin B
C. Vitamin C
D. Vitamin D

4. Which of the following is not a contributor to a condition of ascites?

A. Elevated levels of aldosterone
B. Hypertension
C. Low levels of albumin
D. Elevated levels of angiotension I

5. Which of the following drugs is a histamine blocker and reduces levels of gastric acid?

A. Omeprazole (Prilosec)
B. Metoclopramide (Reglan)
C. Cimetidine (Tagamet)
D. Magnesium Hydroxide (Maalox

6. Which of the following drugs is an antacid?

A. Omeprazole (Prilosec)
B. Metoclopramide (Reglan)
C. Cimetidine (Tagamet)
D. Magnesium Hydroxide (Maalox)

7. Which of the following drugs is a dopamine antagonist?

A. Omeprazole (Prilosec)
B. Metoclopramide (Reglan)
C. Cimetidine (Tagamet)
D. Magnesium Hydroxide (Maalox)

8. Another name for the Whipple procedure is a ________.

A. Cholangiopancreatography
B. Pancreatoduodenectomy
C. Cholangiogram
D. Cholecystogram

9. Which of the following microorganisms has been linked to Parotitis?

A. Staphylococcus aureus
B. Schistosoma
C. Wucheria bancrofti
D. Trypanosoma cruzi

10. What type of cell releases somatostatin?

A. b cells
B. a cells
C. plasma cells
D. D cells

11. What type of cell releases glucagon?

A. b cells
B. a cells
C. plasma cells
D. D cells

12. What type of cell releases insulin?

A. b cells
B. a cells
C. plasma cells
D. D cells

13. Another name for the (Billroth II)procedure is a ________.

A. Gastrojejunostomy
B. Gastroduodenostomy
C. Cholangiogram
D. Cholecystogram

14. Another name for the (Billroth I)procedure is a ________.

A. Gastrojejunostomy
B. Gastroduodenostomy
C. Cholangiogram
D. Cholecystogram

15. Which of the following arteries supplies blood primarily to the Midgut?

A. IMA
B. Celiac
C. SMA
D. Axillary

16. Which of the following is not considered a right of medication?

A. Dose
B. Time
C. Route
D. Limit

17. Another name for the Myenteric plexus is the ________.

A. Submucosal plexus
B. Branchial plexus
C. Auerbach's plexus
D. Lumbar plexus

18. Which of the following enzyme breaks down starches to maltose.

A. Amylase
B. Lipase
C. Trypsinogen
D. Pepsin

19. Which of the following is not considered an H2 blocker?

A. Ranitidine (Zantac)
B. Famotidine (Pepcid)
C. Cimetidine (Tagament)
D. Sucralfate (Carafate)

20. Which of the following drugs aids in gastric emptying?

A. Cisapride (Propulsid)
B. Ranitidine (Zantac)
C. Famotidine (Pepcid)
D. Tranylcypromine sulfate (Parnate)

Answer Key
1. D
2. A
3. C
4. D
5. C
6. D
7. B
8. B
9. A
10. D
11. B
12. A
13. A
14. B
15. C
16. D
17. C
18. A
19. D
20. A

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.