Gross Anatomy Practice Test Questions

1. Which of the following is not a muscle identified in the rotator cuff?

A. Teres Major
B. Teres Minor
C. Infraspinatus
D. Supraspinatus

2. Which of the following is not a component of the unhappy triad?

A. MCL
B. PCL
C. ACL
D. Medial Meniscus

3. Which of the following is not included in the femoral triangle?

A. Femoral Artery
B. Femoral Nerve
C. Femoral Vein
D. Femoral Ligament

4. Which of the following is not a component of the carotid sheath?

A. Cranial nerve X
B. Common carotid artery
C. Internal jugular vein
D. Cranial nerve IX

5. Which of the following spinal dermatome level corresponds with the landmark of the inguinal ligament?

A. T10
B. L1
C. L3
D. L5

6. Which of the following nerves innervates the deltoid?

A. Radial
B. Cranial nerve XI
C. Subscapular
D. Axillary

7. Wrist extensors are primarily controlled by what nerve?

A. Radial
B. Ulnar
C. Median
D. Tibial

8. Adductor pollicis in the hand is controlled by which nerve?

A. Radial
B. Ulnar
C. Median
D. Tibial

9. Which of the following arteries is the most frequent site of coronary artery stenosis?

A. LCA
B. RCA
C. LAD
D. PD

10. Which of the following nerves is not directly linked to the L2-L3 spinal level?

A. Tibial
B. Obturator
C. Femoral

11. Which of the following passageways contain the maxillary nerve and blood vessels?

A. Stylomastoid foramin
B. Inferior orbital fissure
C. Foramen ovale
D. Carotid canal

12. Which of the following passageways contain the facial nerve and blood vessels?

A. Stylomastoid foramin
B. Inferior orbital fissure
C. Foramen ovale
D. Carotid canal

13. Which of the following passageways contain the internal carotid artery?

A. Foramen rotundum
B. Condylar canal
C. Foramen ovale
D. Carotid canal

14. Which of the following is the most common site of disc herniation?

A. C6-7
B. T12-L1
C. L4-5
D. L5-S1

15. Which of the following ligaments is not found in the knee?

A. Patellar ligament
B. Oblique popliteal ligament
C. Arcuate popliteal ligament
D. Deltoid ligament

16. Which of the following nerves innervates the teres minor muscle?

A. Subscapular nerve
B. Suprascapular nerve
C. Axillary nerve
D. Pectoral nerve

17. Which of the following nerves innervates the pronator teres muscle?

A. Radial
B. Median
C. Musculocutaneous
D. Ulnar

18. Which of the following supplies the muscles of the perineum?

A. Pudendal nerve
B. Sciatic nerve
C. Femoral nerve
D. Tibial nerve

19. Which of the following eye muscles rotates the eye downward and away from midline?

A. Inferior oblique
B. Superior oblique
C. Inferior rectus
D. Superior rectus

20. Which of the following eye muscles rotates the eye upward and toward midline?

A. Inferior oblique
B. Superior oblique
C. Inferior rectus
D. Superior rectus

Answer Key
1. A
2. B
3. D
4. D
5. B
6. D
7. A
8. B
9. C
10. A
11. B
12. A
13. D
14. D
15. D
16. C
17. B
18. A
19. B
20. D

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.