Pathology Practice Questions

1. Which of the following is not associated with Wilson's disease?

A. Asterixis
B. Basal ganglia
C. Cirrhois
D. Pancreatitis

2. Which of the following is not associated with Reye's syndrome?

A. Coma
B. Hyperglycemia
C. Influenza B
D. Fatty liver tissue

3. Emphysema is not linked to which of the following terms?

A. Blue Bloater
B. Dyspnea
C. Liver cirrhosis
D. Tachycardia

4. Guillian-Barre' is not linked to which of the following statements?

A. Infections often present.
B. Greater initial upper extremity deficits
C. Increased CSF protein levels
D. Hypertension

5. Pancoast's tumor is not linked to which of the following statements?

A. Horner's syndrome
B. Anhidrosis
C. Cervical plexus involvement
D. Arthritis

6. Wermer's syndrome is considered a?

A. MEN type I
B. MEN type II
C. MEN type III
D. MEN type IV

7. Which of the following is not a cause of acute pancreatitis?

A. Hyperlipidemia
B. Ethanol
C. Steroids
D. Hypotension

8. Which of the following is not directly related with Alzheimer's disease?

A. Senile plaques
B. Diabetes mellitus
C. Tangles
D. Dementia

9. Which of the following is not directly related with Horner's syndrome?

A. Miosis
B. Malaise
C. Ptosis
D. Anhidrosis

10. Which of the following is not directly related with Goodpasture's syndrome?

A. Hematuria
B. Anemia
C. Adrenal atrophy
D. Hemoptysis

11. Which of the following is not directly related with Hasimoto's thyroiditis?

A. Hypothyroidism
B. Slow onset
C. Neuropathy
D. Autoimmune disease

12. Which of the following is not a causative agent with syndrome of inappropriate antidiuretic hormone secretion?

A. Pulmonary disorders
B. TBI
C. Drug induced
D. HIV

13. Which of the following is not a type of embolus?

A. Air
B. Bacteria
C. Tumor
D. Viral

14. Which of the following is not directly related with Buerger's disease?

A. Claudication
B. Thromboangitis obliterans
C. Night sweats
D. Poor tolerance of cold

15. Which of the following is not directly related with Kawasaki disease?

A. Lymphadenitis
B. Fever
C. Arthritis
D. Conjunctiva

16. Which of the following is not directly related with Pericarditis?

A. Conjunctiva
B. SLE
C. Uremia
D. Rheumatic fever

17. Which of the following is not directly related with pheochromocytoma?

A. Pallor
B. Perspiration
C. Decreased blood pressure
D. Headaches

18. Which of the following is not directly related with Sarcoidosis?

A. Interstitial fibrosis
B. Elevated levels of ACE
C. RA
D. Obstructive lung disease

19. Which of the following is not a risk factor for hypertension?

A. Genetics
B. Obesity
C. Youth
D. Smoking

20. Which of the following is not a characteristic of MS?

A. Nystagmus
B. Elevated IgE levels
C. Optic neuritis
D. Tremors

Answer Key
1. D
2. B
3. A
4. B
5. D
6. A
7. D
8. B
9. B
10. C
11. C
12. D
13. D
14. C
15. C
16. A
17. C
18. D
19. C
20. B

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.