Pharmacology Practice Test

1. Which of the following is not a side effect of the cholinoreceptor blocker (Atropine)?

A. Increased pulse
B. Urinary retention
C. Constipation
D. Mydriasis

2. Which of the following is not a side effect of the Ace Inhibitor (Captopril)?

A. Rash
B. Angioedema
C. Cough
D. Congestion

3. Which of the following is not a side effect of the Vasodilator (Nifedipine)?

A. Nausea
B. Flush appearance
C. Vertigo
D. Sexual dysfunction

4. Which of the following is not a side effect of the Sympathoplegics (Clonidine)?

A. Hypertension
B. Asthma
C. Dry oral cavity
D. Lethargic behavior

5. Which of the following is not a side effect of the Dieuretics (Loop dieuretics)?

A. Alkalosis
B. Nausea
C. Hypotension
D. Potassium deficits

6. Which of the following is not an effect of the drug (Isoflurane)?

A. Elevated lipid levels
B. Nausea
C. Increased blood flow to the brain.
D. Decreased respiratory function

7. Which of the following is not an effect of the drug (Midazolam)?

A. Amnesia
B. Decreased respiratory function
C. Anesthetic
D. Dizziness

8. Which of the following is not an effect of the drug (Clozapine)?

A. Agranulocytosis
B. Antipsychotic
C. Used for Schizophrenia
D. Increased appetite

9. Which of the following is not treated with (Epinephrine)?

A. Renal disease
B. Asthma
C. Hypotension
D. Glaucoma

10. Which of the following is not treated with (Ephedrine)?

A. COPD
B. Hypotension
C. Congestion
D. Incontinence

11. Which of the following are not treated with Barbiturates?

A. Seizures
B. Hypotension
C. Insomnia
D. Anxiety

12. Which of the following are not treated with opoid analgesics like (dextromethorphan and methadone)?

A. Pulmonary Edema
B. Cough suppression
C. Sedation
D. Pain

13. Which of the following are not treated with Hydrochlorothiazide?

A. CHF
B. HTN
C. Nephritis
D. Hypercalciuria

14. Which of the following are not treated with Nifedipine?

A. Angina
B. Arrhythmias
C. Htn
D. Fluid retention

15. Which of the following are not treated with Methotrexate?

A. Sarcomas
B. Leukemias
C. Ectopic pregnancy
D. Rheumatic fever

16. Which of the following are not treated with Prednisone?

A. Cushing's disease
B. Testicular cancer
C. Lympthomas
D. Chronic leukemias

17. Which of the following are not treated with Dexamethasone?

A. Inflammation
B. Asthma
C. Addison's disease
D. Wilson's disease

18. Which of the following are not treated with Lansoprazole?

A. Zollinger-Ellison syndrome
B. Gastritis
C. Hypertension
D. Reflux

19. Which of the following is the antidote for the toxin Heparin?

A. Protamine
B. Methylene blue
C. N-acetylcysteine
D. Glucagon

20. Which of the following is the antidote for the toxin Copper?

A. Glucagon
B. Aminocaproic acid
C. Atropine
D. Penicillamine

Answer Key
1. B
2. D
3. D
4. B
5. B
6. A
7. D
8. D
9. A
10. A
11. B
12. C
13. C
14. D
15. D
16. B
17. D
18. C
19. A
20. D

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.