Pharmacology Practice Questions

1. Which of the following is the antidote for the toxin Benzodiazepines?

A. Flumazenil
B. Methylene blue
C. Deferoxamine
D. Alkalinize urine

2. Which of the following is the antidote for the toxin Lead?

A. Naloxone
B. Nitrite
C. CaEDTA
D. Dialysis

3. Which of the following is the primary site of activity for the drug Warfarin?

A. Kidney
B. Liver
C. Blood
D. Heart

4. Lansoprazole is not used in which of the following cases?

A. Gastritis
B. Peptic Ulcers
C. Zollinger-Ellison syndrome
D. Thalamus hypertrophy

5. Which of the following drugs is associated with the reaction of Cinchonism?

A. Valproic acid
B. Quinidine
C. Isoniazid
D. Ethosuximide

6. Which of the following drugs is associated with the reaction of hepatitis?

A. Valproic acid
B. Quinidine
C. Isoniazid
D. Ethosuximide

7. Which of the following drugs is associated with the reaction of Stevens-Johnson syndrome?

A. Valproic acid
B. Quinidine
C. Isoniazid
D. Ethosuximide

8. Which of the following drugs is associated with the reaction of Tendon dyfunction?

A. Digitalis
B. Niacin
C. Tetracycline
D. Fluoroquinolones

9. A drug ending in the suffix (pril) is considered a ______.

A. H
B. ACE inhibitor
C. Antifungal
D. Beta agonist

10. A drug ending in the suffix (azole) is considered a ______.

A. H
B. ACE inhibitor
C. Antifungal
D. Beta agonist

11. A drug ending in the suffix (tidine) is considered a ______.

A. Antidepressant
B. Protease inhibitor
C. Beta antagonist
D. H2 antagonist

12. A drug ending in the suffix (navir) is considered a ______.

A. Antidepressant
B. Protease inhibitor
C. Beta antagonist
D. H2 antagonist

13. Which of the following drugs is associated with the reaction of extreme photosensitivity?

A. Digitalis
B. Niacin
C. Tetracycline
D. Fluoroquinolones

14. Which of the following is not related to a drug toxicity of Prednisone?

A. Cataracts
B. Hypotension
C. Psychosis
D. Acne

15. Which of the following is not related to a drug toxicity of Atenolol?

A. CHF
B. Tachycardia
C. AV block
D. Sedative appearance

16. Which of the following is considered a class IA Sodium Channel blocker?

A. Mexiletine
B. Aminodarone
C. Quinidine
D. Procainamide

17. Which of the following is considered a class IA Sodium Channel blocker?

A. Propafenone
B. Disopyramide
C. Aminodarone
D. Quinidine

18. Potassium sparing diuretics have the primary effect upon the _____ found in the kidney.

A. Proximal convoluted tubule
B. Loop of Henle
C. Collecting duct
D. Distal convoluted tubule

19. Which of the following is not directly related to a drug toxicity of Nitroglycerin?

A. Headaches
B. Tachycardia
C. Dizziness
D. Projectile vomiting

20. Which of the following is not directly related to a drug toxicity of Ibuprofen?

A. Nausea
B. Renal dysfunction
C. Anemia
D. Muscle wasting

Answer Key
1. A
2. C
3. B
4. D
5. B
6. C
7. D
8. D
9. B
10. C
11. D
12. B
13. C
14. B
15. B
16. B
17. A
18. D
19. D
20. D

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.