Reproduction Practice Questions

1. Which of the following is the location where fertilization occurs?

A. Ovaries
B. Vagina
C. Uterus
D. Fallopian Tubes

2. Which of the following terms correspond with the phrase: a woman that is pregnant?

A. Gravida
B. Parity
C. Spermatogonia
D. Zona pellucida

3. Which of the following sign's may indicate pregnancy?

A. Chadwick's sign
B. Turner's sign
C. Virchow's sign
D. Kock's sign

4. Which of the following is not an associated change during the antepartum period?

A. Increased urination frequency
B. Increased respiratory requirements
C. Decreased basal metabolic rate
D. Goodell's sign

5. Which of the following matches the definition: abnormal placenta development covering the cervix?

A. Placenta Previa
B. Abruptio Placentae
C. Multigravida
D. Proliferative phase

6. Which of the following is not scored with the APGAR?

A. 0
B. Heart Rate
C. Color
D. Tone

7. Which of these is not considered a T.O.R.C.H. infection?

A. Rubella
B. Herpes
C. Cytomegalovirus
D. Croup

8. Which of the following develops into the ejaculatory duct and ductus deferens?

A. Paramesonephric duct
B. Mesonephric duct
C. Sympathetic duct
D. Parasympathetic duct

9. Which of the following is the result of poor fusion between the paramesonephric ducts in females?

A. Placenta Previa
B. Bicornuate uterus
C. Multigravida
D. Proliferative phase

10. Where does spermatogenesis occur?

A. Seminiferous tubules
B. Corpus spongiosoma
C. Prostate gland
D. Scrotum

11. The tip of the sperm is called the ____.

A. Head
B. Acrosome
C. Tail
D. Nucleus

12. Which of the following develops into: bone, connective tissue, blood, and the spleen?

A. Notochord
B. Endoderm
C. Mesoderm
D. Ectoderm

13. Which of the following is not a germ layer during the 3rd week of development?

A. Mesoderm
B. Ectoderm
C. Endoderm
D. Exoderm

14. The umbilical vein carries _____ blood.

A. Deoxygenated
B. Oxygenated

15. Ovulation occurs during which of the following phases?

A. Menstrual
B. Secretory
C. Proliferative
D. Follicle

16. Following fertilization the blastocyst secrets a hormone called?

A. Human Chorionic Gonadotropin
B. Oxytocin
C. FSH
D. LH

17. Progesterone is secreted from a female's _____ to help the implanted embryo and continue the pregnancy.

A. Corpus luteum
B. Mesoderm
C. Endoderm
D. Thyroid

18. Which of the following is not appropriately matched with the term: Braxton Hicks contractions?

A. Painless
B. Intermittent contractions
C. Edema
D. Irregular

19. If a newborn exhibits a heart rate of 80 bpm the APGAR score should be?

A. 0
B. 1
C. 2
D. 3

20. If a newborn exhibits blue extremities and the body is pink the APGAR score should be?

A. 0
B. 1
C. 2
D. 3

Answer Key
1. D
2. A
3. A
4. C
5. A
6. A
7. D
8. B
9. B
10. A
11. B
12. C
13. D
14. B
15. C
16. A
17. A
18. C
19. B
20. B

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.