Respiration Practice Test

1. Which of the following conditions correlate with the following information:
High pH
High HCO3
High BE
Neutral pCO2

A. Respiratory alkalosis
B. Respiratory acidosis
C. Metabolic acidosis
D. Metabolic alkalosis

2. Which of the following conditions correlate with the following information:
High pH
Neutral HCO3
Neutral BE
Low pCO2

A. Respiratory alkalosis
B. Respiratory acidosis
C. Metabolic acidosis
D. Metabolic alkalosis

3. Which of the following conditions correlate with the following information:
Low pH
Low HCO3
Low BE
Neutral pCO2

A. Respiratory alkalosis
B. Respiratory acidosis
C. Metabolic acidosis
D. Metabolic alkalosis

4. Which of the following information corresponds with a negative TB test?

A. 0-4 mm induration at 48 hours
B. 0-5 mm induration at 48 hours
C. 0-6 mm induration at 48 hours
D. 0-7 mm induration at 48 hours

5. Which of the following is the most common type of lung cancer?

A. Large cell
B. Adenocarcinoma
C. Oat cell
D. Squamous cell

6. What cell type secrets surfactant?

A. Plasma cell
B. Type I alveolar cell
C. Type II alveolar cell
D. Type III alveolar cell

7. Which of the following pulmonary term correlates with the definition: noted obstruction of the trachea or larynx.

A. Rhonchi
B. Stridor
C. Wheezes
D. Vesicular

8. Normal values for pCO2 are considered:

A. 20-40 mm Hg
B. 25-30 mm Hg
C. 30-40 mm Hg
D. 35-45 mm Hg

9. Normal values for HCO3 are considered:

A. 15-30 mEq/L
B. 20-35 mEq/L
C. 22-26 mEq/L
D. 24-29 mEq/L

10. Pneumoncystis carinii infections are commonly treated with which of the following medications?

A. Pentamidine
B. Allopurinol
C. Iorazepam
D. Chlorpropamide

11. Which of the following is not generally caused by COPD?

A. Pneumonia
B. Right sided heart failure
C. Headaches
D. Cor pulmonale

12. Which of the following is not considered a COPD related disease?

A. Bronchiectasis
B. Bronchial asthma
C. Bronchitis
D. Bronchial hypotension

13. Which of the following pulmonary term correlates with the definition: bronchospasm of the bronchial walls?

A. Wheezes
B. Rhonchi
C. Stridor
D. Pleural Rub

14. Which of the following is considered an expectorant?

A. Acetylcysteine
B. Guaifenesin
C. Theophylline
D. Epinephrine HCL

15. Which of the following is considered a bronchodilator?

A. Acetylcysteine
B. Guaifenesin
C. Theophylline
D. Epinephrine HCL

16. Which of the following is considered a xanthine?

A. Acetylcysteine
B. Guaifenesin
C. Theophylline
D. Epinephrine HCL

17. Which of the following is considered a mucolytic?

A. Acetylcysteine
B. Guaifenesin
C. Theophylline
D. Epinephrine HCL

18. Which of the following matches the definition: The volume of air that can be inhaled following exhalation of tidal volume?

A. Expiratory reserve volume
B. Inspiratory capacity
C. Inspiratory reserve volume
D. Vital capacity

19. Which of the following matches the definition: The maximum volume of air that can be exhaled after taking the deepest breath possible?

A. Expiratory reserve volume
B. Inspiratory capacity
C. Inspiratory reserve volume
D. Vital capacity

20. The respiratory center is located in the ____ and ______.

A. Midbrain and pons
B. Pons and Medulla oblongata
C. Midbrain and Medulla oblongata
D. Pons and Hypothalamus

Answer Key
1. D
2. A
3. C
4. A
5. D
6. C
7. B
8. D
9. C
10. A
11. C
12. D
13. A
14. B
15. D
16. C
17. A
18. B
19. D
20. B

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.