Syndrome Practice Test

1. Which of the following syndromes corresponds to: A failure of neutrophils to generate an immune response and lab values indicate elevated IgE levels?

A. Job's syndrome
B. Wiskott-Aldrich syndrome
C. Carcinoid syndrome
D. Mallory-Weiss syndrome

2. Which of the following syndromes corresponds to: right sided valvular disease and diarrhea?

A. Job's syndrome
B. Wiskott-Aldrich syndrome
C. Carcinoid syndrome
D. Mallory-Weiss syndrome

3. Which of the following syndromes corresponds to: lab values indicate elevated IgA levels and presence of thrombocytopenia?

A. Job's syndrome
B. Wiskott-Aldrich syndrome
C. Carcinoid syndrome
D. Mallory-Weiss syndrome

4. Which of the following syndromes corresponds to: presence of arthritis and commonly found in males?

A. Reiter's syndrome
B. Sjogren's syndrome
C. Kartagener's syndrome
D. Ehlers-Danlos syndrome

5. Which of the following syndromes corresponds to: immotile sperm and presence of reoccurring sinusitis?

A. Reiter's syndrome
B. Sjogren's syndrome
C. Kartagener's syndrome
D. Ehlers-Danlos syndrome

6. Which of the following syndromes corresponds to: presence of arthritis, xerophthalmia and commonly found in females?

A. Reiter's syndrome
B. Sjogren's syndrome
C. Kartagener's syndrome
D. Ehlers-Danlos syndrome

7. Which of the following syndromes corresponds to: excessive movement occurring at joints and loose skin?

A. Reiter's syndrome
B. Sjogren's syndrome
C. Kartagener's syndrome
D. Ehlers-Danlos syndrome

8. Which of the following syndromes corresponds to: hematuria, glomerulonephritis and pulmonary dysfunction?

A. Brown-Sequard syndrome
B. Thoracic outlet syndrome
C. Angelman's syndrome
D. Goodpasture's syndrome

9. Which of the following syndromes corresponds to: presence of ipsilateral motor loss and contralateral spinothalmic tract damage?

A. Brown-Sequard syndrome
B. Thoracic outlet syndrome
C. Angelman's syndrome
D. Goodpasture's syndrome

10. Which of the following syndromes corresponds to: C8/T1 nerve involvement and weakness in hand muscles?

A. Brown-Sequard syndrome
B. Thoracic outlet syndrome
C. Angelman's syndrome
D. Goodpasture's syndrome

11. Which of the following syndromes corresponds to: maternal genetic phenotype syndrome?

A. Brown-Sequard syndrome
B. Thoracic outlet syndrome
C. Angelman's syndrome
D. Goodpasture's syndrome

12. Which of the following syndromes corresponds to: Abnormal development of the 3rd and 4th (Pharyngeal pouches)?

A. Acute coronary syndrome
B. ARDS
C. Budd-Chiari syndrome
D. DiGeorge's syndrome

13. Which of the following syndromes corresponds to: leads to an increased risk of stroke?

A. Acute coronary syndrome
B. ARDS
C. Budd-Chiari syndrome
D. DiGeorge's syndrome

14. Which of the following syndromes corresponds to: abdominal pain, ascites, and hepatic vein occulsions?

A. Acute coronary syndrome
B. ARDS
C. Budd-Chiari syndrome
D. DiGeorge's syndrome

15. Which of the following syndromes corresponds to: increased pulmonary permeability and fluid entering the lung space?

A. Acute coronary syndrome
B. ARDS
C. Budd-Chiari syndrome
D. DiGeorge's syndrome

16. Which of the following syndromes corresponds to: can be caused by high doses of Tetracyclines?

A. Dubin-Johnson syndrome
B. Fanconi's syndrome
C. Edward's syndrome
D. Cri-du-chat syndrome

17. Which of the following syndromes corresponds to: caused by poor liver excretion?

A. Dubin-Johnson syndrome
B. Fanconi's syndrome
C. Edward's syndrome
D. Cri-du-chat syndrome

18. Which of the following syndromes corresponds to: chromosomal deficit of #5?

A. Dubin-Johnson syndrome
B. Fanconi's syndrome
C. Edward's syndrome
D. Cri-du-chat syndrome

19. Which of the following syndromes corresponds to: chromosomal deficit of #18?

A. Dubin-Johnson syndrome
B. Fanconi's syndrome
C. Edward's syndrome
D. Cri-du-chat syndrome

20. Which of the following syndromes corresponds to: chromosomal deficit of #13?

A. Dubin-Johnson syndrome
B. Patau's syndrome
C. Edward's syndrome
D. Down syndrome

Answer Key

1. A
2. C
3. B
4. A
5. C
6. B
7. D
8. D
9. A
10. B
11. C
12. D
13. A
14. C
15. B
16. B
17. A
18. D
19. C
20. B

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.