Writing Review Practice Questions

1. Angela Villajuan grew up in 1Orange, County,California, 2south from Los Angeles. When she and her 3husband,Gilbert, 4have their first daughter, Emily, Angela 5quither job as a preschool teacher to stay home and raise her. The family 6live modestly in a middle class neighborhood and dreamed of owning a 7home one day, but knew it was unlikely on Gilbert's income. 8A few years earlier, Angela's mother had returned to her native Wisconsin after spending her adult life in Los Angeles. 9

Angela 10tried to convince her to return 11to Los Angeles when her mother started sending her 12thelocal, classified ads. "I was just floored when I saw how much less rents were, and how affordable houses were," remembered Angela.
She 13broached the idea of moving to Wisconsin 14to her husband, showing him what a three-bedroom house near Milwaukee 15would cost as well as, what a two bedroom apartment rented for. 16 Gilbert had left his native Philippines after college and had no 17spectacular ties to Los Angeles.

18

In fact he understood, the benefits of being near extended family. Jobs 19in which he was qualified were also advertised in the classifieds, at a salary the family could live on comfortably. 20At the end, it seemed a no-brainer.
Angela 21now stays home full time with Emily, now 4, and the newest Villajuan, 1 year old Jeremiah. "If we'd stayed in California, I wouldn't be able to stay home with my kids, " she stated, "which is what this is all about."

Question 1:

A. NO CHANGE
B. Orange County, California
C. Orange County California
D. Orange County California,

Question 2:

A. NO CHANGE
B. south,
C. just south of
D. just south of,

Question 3:

A. NO CHANGE
B. husband Gilbert,
C. Gilbert
D. she and Emily

Question 4:

A. NO CHANGE
B. had
C. will have
D. did have

Question 5:

A. NO CHANGE
B. quit her job
C. deciding to quit her job
D. decided to quit her job

Question 6:

A. NO CHANGE
B. will live
C. living
D. lived

Question 7:

A. NO CHANGE
B. home, but
C. house
D. house, but

Question 8:

A. NO CHANGE
B. a few years, earlier
C. a few years earlier
D. a few, years earlier,

Question 9: Given that all the following sentences are true which would logically follow the previous sentence?

A. Angela missed having her mom close by.
B. There was no way we would ever afford a house in this neighborhood.
C. The Villajuans kissed California goodbye.
D. Angela kissed her mother goodbye.

Question 10:

A. NO CHANGE
B. tried hard
C. did try
D. was trying

11. Angela Villajuan grew up in 1Orange, County,California, 2south from Los Angeles. When she and her 3husband,Gilbert, 4have their first daughter, Emily, Angela 5quither job as a preschool teacher to stay home and raise her. The family 6live modestly in a middle class neighborhood and dreamed of owning a 7home one day, but knew it was unlikely on Gilbert's income. 8A few years earlier, Angela's mother had returned to her native Wisconsin after spending her adult life in Los Angeles. 9

Angela 10tried to convince her to return 11to Los Angeles when her mother started sending her 12thelocal, classified ads. "I was just floored when I saw how much less rents were, and how affordable houses were," remembered Angela.
She 13broached the idea of moving to Wisconsin 14to her husband, showing him what a three-bedroom house near Milwaukee 15would cost as well as, what a two bedroom apartment rented for. 16 Gilbert had left his native Philippines after college and had no 17spectacular ties to Los Angeles.

18

In fact he understood, the benefits of being near extended family. Jobs 19in which he was qualified were also advertised in the classifieds, at a salary the family could live on comfortably. 20At the end, it seemed a no-brainer.
Angela 21now stays home full time with Emily, now 4, and the newest Villajuan, 1 year old Jeremiah. "If we'd stayed in California, I wouldn't be able to stay home with my kids, " she stated, "which is what this is all about."

Question 11:

A. NO CHANGE
B. from
C. in
D. on

Question 12:

A. NO CHANGE
B. the local classified ads
C. the local classyfied ads
D. the local classified, ads

Question 13:

A. NO CHANGE
B. abroached
C. approved
D. came to

Question 14:

A. NO CHANGE
B. also
C. with
D. about

Question 15:

A. NO CHANGE
B. would cost, as well as what
C. would cost as, well as what
D. would cost as well, as what

Question 16: Given that all of the following sentences are true, which one should the writer add here to help readers realize Angela's goal to her husband?

A. Financially Gilbert could see the advantages.
B. Gilbert loved the Los Angeles area.
C. Having children is a lot of work for stay at home moms.
D. Groceries cost about the same in Milwaukee and Los Angeles.

Question 17:

A. NO CHANGE
B. fantastic
C. curricular
D. particular

Question 18:

A. NO CHANGE
B. In, fact he understood the
C. In fact, he understood the
D. in fact he, understood the

Question 19:

A. NO CHANGE
B. for which
C. of which
D. that

Question 20:

A. NO CHANGE
B. In
C. For
D. When at

Question 21:

A. NO CHANGE
B. now staying home
C. now stays at home
D. now stays, home

Answer Key
1. B
2. C
3. A
4. B
5. B
6. D
7. C
8. A
9. A
10. D
11. A
12. B
13. A
14. A
15. B
16. A
17. D
18. C
19. B
20. B
21. A

by
Last Updated: 03/01/2017


© 2017 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.