MVA Practice Test

1.The right-of-way belongs to the following:
A: Emergency vehicles, pull over and slow down.
B: Emergency vehicles, pull over and stop.
C: The driver to the right arriving simultaneously at a stop sign with another driver has the right-of-way.
D: A & B
E: B & C

2.In which of the following situation is it legal to parallel park?
A:In front of driveway
B:Greater than 20 feet away from a fire hydrant
C:Greater than 15 feet away from of a crosswalk at an intersection
D:On a bridge, overpass, or in any tunnel
E:Greater than 30 feet away from a railroad crossing

3.When approaching a railroad crossing the following rules must be observed except:
A:Stop if the signal device is flashing and a train is approaching.
B:Stop if the crossing gate is lowered
C:Stop if the train gives a warning
D:Stop no less than 10 feet away from the nearest rail
E:Stop within 50 feet of a railroad crossing if the crossing gate is lowered.

4.Railroad crossing markings are the following:
A:White markings painted in the traffic lane before railroad crossings.
B:Pavement marked with a large "X" and two "R's".
C:There is a no passing zone.
D:A & B
E:All of the above.

5.Drivers of the following vehicles must stop at railroad crossings:
A:Drivers of vehicles carrying passengers for hire
B:School buses or trucks
C:Any vehicle carrying explosives
D:All of the above
E:B & C

6.All of the following are true regarding safety near a railroad crossing except:
A: Never shift gears on a railroad crossing
B: Never drive around any crossing gate a railroad crossing
C: Always look both ways as you approach a railroad crossing
D: A sign above the crossbuck indicates the number of track
E: A second train could be coming from the other direction

7.Which of the following is false regarding additional traffic laws?
A: Having non-transparent material upon the window glass of any vehicle is unlawful
B: Riding in a horse trailer is allowed while on a state highway
C: It is against the law for more than 3 persons to occupy the front seat of a moving vehicle.
D: Backing up is not permitted on any shoulder or roadway of any controlled-access highway.
E: Don't open your door on the traffic side unless it is clear to do so.

8.Which of the following is false regarding additional traffic laws.
A: Cannot follow closer than 1000 feet to an emergency vehicle that is responding to a call
B: Do not cross any unprotected fire department hose unless consent is given by an official of the fire department.
C: Littering in Louisiana can result in a fine not less than $100.
D: Coasting down a hill in neutral gear is illegal
E: You must not drive a vehicle that is overloaded with passengers or any thing that will obstruct your view in any direction or interfere with your control of the vehicle.

9.All of the following apply to interstate driving, choose the following statement that is false.
A: Traffic on the interstate has the right-of-way.
B: If you miss your exit, do not back up, do not stop.
C: If you stop on the side of the road turn on your 2-way emergency lights.
D: If you stop on side of the road a night use flares or reflectors is broken down.
E: Do not stop in the acceleration lane unless traffic is too heavy and there is no space for you to enter safely.

10.If stopping in an emergency situation do all of the following:
A: Push the brake pedal hard
B: As the car, begins to skid, quickly let up on the brake
C: Use a quick pumping action until the car is stopped
D: A & B
E: All of the above




Answer Key

1.E
2.B
3.D
4.E
5.D
6.D
7.B
8.A
9.C
10.E




Other Driving Practice Tests

Test Prep Review - Main

by

Last Updated: 12/14/2017


© 2018 Copyright | All Rights Reserved
All material on this website is copyrighted. TestPrepReview.com provides free unofficial review materials for a variety of exams.
All trademarks are property of their respective owners.