Practice Test for the Signs, Traffic Lights and Pavement Markings

1. A yield signs indicates all of the following except:
A: You must give the right-of-way to traffic in the intersection.
B: You must give the right-of-way to all traffic close enough to be dangerous.
C: You must give the right-of-way to a stop line.
D: You must give the right-of way to pedestrians crossing in your path.
E: It tells you to slow down so you can stop quickly if you must.

2. All of the appropriate sign shapes are correctly matched with their correct meaning except:
A: A four-sided sign shaped like a diamond indicates a warning.
B: A five-sided sign shaped like a pentagon indicates a school.
C: A circular sign indicates a railroad.
D: An octagon sign indicates a stop.
E: A four-sided sign shaped like a rectangle indicates a no passing sign.

3. A center lane only turn lane indicates all of the following except:
A: Enter this lane only to make a left turn.
B: Enter this lane only to make a right turn.
C: Passing in this lane is prohibited.
D: You must not cross the intersection in this lane.
E: Only turns can be made from this lane.

4. Diamond shaped sign with black arrows facing up and down in vertical positions going around an obstacle that is at the top of the sign. Indicate the following:
A: You are exiting a point where one-way traffic is separated by a yellow line.
B: You are exiting a point where one-way traffic is separated by a white line.
C: You are nearing a point where two-way traffic is separated by a center strip.
D: You are nearing a point where two-way traffic is separated by a yellow line. E: Keep to the left.

5. Five-sided school sign in yellow with people walking in the picture within a crosswalk. Indicate the following:
A: This sign means that a school crosswalk for children is ahead. Slow down
B: This sign means that a school crosswalk for children is immediately ahead.
C: This sign indicates that your are near a school building or grounds.
D: It warns you to slow down, because you are near a school building or grounds.
E: This sign indicates that special care with hills must be taken.

6. Which of the following statements is correct?
A: The diagonal stripes on a barricade guide the driver toward the direction in which traffic is to pass.
B: Stripes sloping downward to the right mean the driver should bear to the left.
C: Flagpersons holding a slow paddle upright, mean the traffic should stop then proceed.
D: Flagpersons holding a red flag out to the side indicate traffic should proceed.
E: Most signs in work areas are octagonal.

7. Which of the following statements is correct?
A: A flashing red light means you must come to slower speed and proceed with extreme caution.
B: A green arrow means that you may turn in the opposite direction shown by the arrow.
C: A flashing yellow light means drive carefully through the intersection.
D: You can move ahead on a green light prior to the intersection being clear of all cross traffic.
E: A flashing red light means you must come to a speed slower than 25 mph and use caution.

8. Which of the following statements is false?
A: A double solid yellow line is used to mark the center of the roadway when there are four or more lanes of traffic.
B: A no passing line is a single solid yellow line used on two-lane roads to indicate zones where passing is prohibited.
C: You may cross a no passing line that is a single solid yellow line to make a turn.
D: A single broken yellow line is used to mark the centerline where there are only 4 lanes of traffic.
E: White lines separate lanes of traffic moving in the same direction.

9. Which of the following statements is false?
A: Red pavement markings or reflectors indicate a roadway that must not be entered.
B: Railroad crossing markings are white markings painted in the traffic lane before railroad crossings.
C: Edgelines are dashed white or yellow lines alone the edge of the roadway.
D: A & B are false.
E: B & C are false.

10. Which of the following statements are true?
A: Stop lines are solid white lines painted across the traffic lanes at intersections.
B: You must stop for pedestrians in crosswalks.
C: Two-way Left Turn Channelization markings are a combination of solid yellow and dashed yellow lines in the center of a roadway.
D: A & B only
E: A, B, & C




Answer Key

1.C
2.E
3.B
4.C
5.B
6.A
7.C
8.D
9.C
10.E

Test Prep Review - Main

by

Last Updated: 12/14/2017